Driving To Deliver Your Business

Mepavex Logistics huurt grond gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Mepavex Logistics huurt tijdelijk een stuk grond van de gemeente Bergen op Zoom op industrieterrein Noordland. Beide partijen zijn de deal overeengekomen om de ontsluiting van de toekomstige buitendijkse containerterminal aan het Bergsche Diep veilig te stellen. Mepavex heeft in 2013 14 hectare grond van de gemeente gekocht om haar activiteiten op industrieterrein Noordland verder uit te breiden. Er worden twee grote magazijnen weggezet tussen pakweg de Conradweg en de Zuiderstrekdam. Het eerste pand van 20.000 vierkante meter is op dit moment in aanbouw.

Op dit stuk industrieterrein bezit de gemeente nog gronden die bedoeld zijn voor de aanleg van een ontsluitingsweg naar de nog aan te leggen containerterminal, aan de buitendijkse zijde van de Zuiderstrekdam. “Zoals de ontsluitingsweg nu is gesitueerd, ligt hij onze bouwplannen in de weg.

Reden waarom we de weg graag verleggen naar elders op ons terrein”, zegt directeur Arn van der Vorst van Mepavex en Markiezaat Container Terminal. De gemeente is echter niet bereid de grond te verkopen, omdat ze bang is daarmeede ontsluiting van de toekomstige containerterminal te verspelen.

“Daarom is gekozen voor een huurovereenkomst. Zo houden we de regie in eigen hand”, zegt wethouder Patrick van der Velden. Overigens heeft Mepavex al eerder aangegeven graag de terminal te bestieren. Van der Vorst: “Maar ik begrijp de gemeente wel. Dit is een deal die met verstandige mensen is gesloten.”Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*